19 Kasım 2012 Pazartesi

"Yavaş Estetik Prensibi" nedir?

OSHO sözlerinden biri:
"Bu içsel simyadır: bir sorunu kabul edersen kaybolur ve eğer o sorunla bir çatışma yaratırsan, sorun giderek büyür. Hayat, küçük şeylerden ibarettir, ama eğer küçük şeylere mutluluk katabilirsen, toplamı muazzamdır. O yüzden her şeyi neşeyle yap ve her şey bir duaya dönüşsün. Coşkuyla yap.Olumsuzluklar seni rahatsız etmesin. Bir mum yakabilirsin ve karanlık kendiliğinden kaybolur."
Çok hızlı düşünmeye zorlandığımız, hızlıca kararlar verdiğimiz ve teknolojinin içinde bazen kaybolduğumuz son dönemlerde; nereden mutlu olacağımızı, kendimizi nasıl kabullendiğimizi ne güzel anlatmış bu sözle!
Güzellik dünyası da buna uyum sağlamaya çalışıyor artık. Doğal görünen ve içeriği doğal olan herşey ilgimizi çekiyor. Başka birşeye benzemeyen ama yine bizi ortaya çıkaran klinik uygulamalar da daha çok soruluyor, takip ediliyor. İşte burada yeni bir estetik prensibi karşımıza çıkıyor...

Neler uygulanıyor; son trendler neler?
*Peelingler: Yüzeyel glikolik asit peelingler ve doktor tarafından uygulanan orta derinlik peelingleri
*Tüm yüze uygulanan hyaluronik asitler
*Dermaterapiler
*Radyofrekans
*CO2 fraksiyonel lazerler
*ND YAG gençleştirme lazerleri(remodeling olarak da isimlendiriliyor)

Dışardan yapılan bu müdahaleler, doğal kalmamızı hedefliyor: asıl amaç cildin kendi kendine onarımını arttırmak! Her cilt tipine ve yaşa göre bu uygulamaların değerlendirilmesi gerekiyor.





 

Hiç yorum yok: