9 Kasım 2012 Cuma

Parfüm ve kış sebzeleri

Selam, Özlem bu hafta içinde Karnıbahar yemeği yaptı. A bu arada bir detayı geçmemek gerek; diyetisyenimiz Sercan Bey, mutfak denetimini komple üstlendi! Zayıf olanlar kilo alacak, kilolular zayıflayacak.
Takdir etmek gerek; Özlem'in yemeklere göz kararı koyduğu yağın yaklaşık beşte birini geri aldırmayı başardı. Bu ikna kabiliyeti ile yağsız tuzsuz yemekler bizi mi bekleyecek? Lezzetli olan şeyler neden hep sağlıksızdır diye sorarız ya hep, alışınca bu soru akla gelmiyormuş:)) Yaşayarak netleştim bu konuda.

Karnıbahar pişen gün, o muhteşem kokunun tüm gün bizi terk etmesi için bildiğimiz tüm yöntemleri denedik. Sonra yemekte aklımıza bir soru takıldı: bütün kış sebzeleri kokulu mu oluyor, yoksa bu bir tesadüf mü? Karnıbahar, lahana, pancar, brokoli, pırasa, kereviz.. başı çekenlerin hepsi muhteşem kokular verirler.

Karnıbahar yemeğinin çıkmayan kokusu, nasıl oluyor da hiçbir parfümde yakalanamıyor? Lükse giren, bolca paralar harcadığımız parfümlerin kokusu  neden kolayca terkediveriyor? Anlamak zor...

Versace Crystal Noir: Duygusal, hoş ve seksi kadının kokusu..Bu kokuyla yeni tanıştım; Donatella Versace demiş ki: büyüleyici bir parfüm; insanı ruh gibi sarıyor...Eşsiz, hassas ve ısrarlı.Aşırı kadınsı oryantal/çiçeksi esansa sahip.....parfümün şişesi, elmasın ışıltısından esinlenerek yaratılmış; son derece görkemli. Siyah elmasa benzeyen kapağı oldukça iddialı; kullanıcısını bir prensesmiş gibi hissettiriyor.

Tamam; parfümüm çok güzel, kokusunada bayılıyorum; ama karnıbahar kokusunu geçemedi işte! karnıbaharı anlatmak için Versace kadar birşeyler söyleyemem; zaten sizde biliyorsunuz. Ama 1-0 önde olan bizim bildiğimiz karnıbahar....

Hiç yorum yok: