19 Aralık 2012 Çarşamba

Fotoyaşlanmanın Dr.Glogau Analizi ile Değerlendirilmesi

Merhaba;
Fotohasarın yaz- kış etkisi içinde olduğumuzu bütün kaynaklardan sıkça duymaktayız. Bu hasarın yaşlanma üzerine yarattığı etki ise oldukça değişkendir. Dermatoloji ve kozmetik dermatoloji alanlarında çalışanların daha yakından izleyebildiği fotoyaşlanmanın izlerinin neler olduğu, nasıl değerlendirilebileceği Glagou tarafından tanımlanmıştır.

Anti aging tedavi alternatifleri içerisinde seçim yapılırken; Glogau Fotohasar Sınıflandırma analizi kullanılabilir.  Bu analiz Dr.Richard G.Glogau tarafından hazırlanmış ve geliştirilmiştir. California Üniversitesinde Dermatoloji bölümünde profesor olan Glogau,  kozmetik dermatoloji çalışmalarında araştırma ve liderlik görevlerinde rol almıştır. Fotoyaşlanmanın cilt üzerinde etkilerini, kırışıklık değişkenliğini bir analizde toplamıştır.
Bu analizin kullanım amacını; cildin tedavi seçeneklerinde yön vermesi olarak söyleyebiliriz. Ortalama yaş aralığı, cildin tanımı, fotohasar değerlendirmesinde önemlidir. Fotohasarın yoğun yaşanması beklenen cilt değişimlerini de etkiler; buna bağlı seçilecek tedavi protokolü de değişecektir. 25 yaşında düzenli aralıklarla bronzlaşma yöntemleri kullanan bir kişinin fotohasarı ile bu yöntemlerden uzak duran ve güneş korumalarla gerekli önlemleri alan bir kişinin fotohasarı farklı olacaktır. Bu kişiler için anti aging bir tedavi değerlendirildiğinde; her ikisi de aynı yaşta olmasına rağmen; aynı tedavi yöntemi uygulanamayacaktır.




Hiç yorum yok: