13 Aralık 2012 Perşembe

Fotoepilasyonu evde yapsam? Rahat olsam!

Merhaba;
6 Aralık 2012 tarihinde, yeni yönetmelikle Güzellik Salonlarında IPL(Fotoepilasyon, yoğun ışık atımı ya da yoğun ışık sistemi) kullanımına izin verildi. Bu kapsamda; epilasyon amacıyla IPL kullanacak estetisyenlere, MEB onaylı kurslarda IPL kullanım sertifikası gerekliliği ortaya kondu. Estetisyenler Yoğun ışık Sistemini sertifika alarak uygulamaya başlayacaklar.
Bu konuda son düzenlemeleri aktarmak istedim; çünkü aralık ayında karşıma çeşitli magazin, moda dergilerinde evde epilasyon yapabileceğiniz bir cihaz çıkıyor: İşte reklamı:
Bu cihaz çok akıllı; cilt sensörü ile cildin rengini belirliyor, göz koruma sistemi ile göz güvenliği standartlarına uygun olduğunu söylüyor, cilde tam temas etmezse ışık atımı yapılamıyor ve en önemlisi yalnızca 2 kullanımdan sonra tüylerde %67 oranında azalma gözlemleniyor. İnternette fiyatlarını 1099 ya da 1999 tl olarak gördüm. Cihazı alıyorsunuz, epilasyonda başarısı da çok yüksek, konforlu konforlu tüylerinizden kurtuluyorsunuz.
Yakınlarda bir güzellik salonunda ise başka bir IPL cihazı ile bitene kadar 700 tl ye epilasyon yapılıyor. Bu işin içinden çıkmak gerçekten de zor.

Burada gördüklerimi ve eğer yaşadıysam tecrübelerimi; yabancı yayınların derlemelerini paylaşmaya çalışıyorum. Ancak Epilasyon işi neyle yapılırsa yapılsın riskli bir işlemdir. Bu; tıpta uzmanlık alanı dermatoloji ya da plastik cerrahi olan hekimlerin hemfikir olduğu bir cümledir. Uygulama ise, basit değildir. Kriterleri sadece cilt rengini belirlemekle yetmez. Ülkemizde yönetmelikler var, düzenlemeler var. Bu yoldan çıkmamak en doğrusu değil midir?
Sağlıklar Dilerim

 




Hiç yorum yok: