30 Ağustos 2016 Salı

Yaz Güneşi ile Rengi Değişen Ciltlere Nasıl Epilasyon Yapıyoruz?

  4 MEVSİM BRONZ TENLERDE LAZER EPİLASYON


   Yaz aylarında bronzlaşan cildimizi, yanıklara ve diğer yan etkilere maruz bırakmadan sağlıklı ve etkili epilasyon yöntemlerini araştırmaya başladık bile.  Bronzlaşan ya da  esmer ve daha koyu olan ciltlerde ND-YAG lazeri kullanmamızın sebeplerini sizin için tekrar biraraya getirdik.

"İstenmeyen tüylerden" bahsederken; pürüzsüz ve kılsız bir cilt istediğimizi sık sık belirtiriz. Lazer Epilasyon; dendiğinde "farklı cilt tiplerine, kıl tiplerine uygun dalga boylarının olduğu" anlamı pek çıkarılmaz. Oysa her renk cilde uygun lazer tipleri vardır.

Lazerlerde en şanslı olan beyaz tenlilerden değil; koyu renge sahip esmer tenli kişilerden bahsediyoruz aslında. Çünkü; ciltte  koyu ya da açık renkte leke oluşması ya da yanıkların daha kolay ortaya çıkma ihtimali 4 ve 5 nolu cilt tiplerinde daha fazladır.  Lazer  dalga boyları çoğu cildin renk pigmentine odaklıdır. Kıl rengi koyu olduğundan dolayı bronzlaşmış ve esmer tenli kişilerin cildine zarar verebilir.


Fitzpatrick Cilt Renkleri

ND YAG LAZERİN, EN UZUN DALGA BOYUNA SAHİP OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?


   Cilt bronzlaştıkça melanin pigmenti derinin üst kısmına çıkar. 1064 nm olan dalga boyu, derinin alt katmanlarına ulaşarak bronzlaşan cildin üst kısmında kalan melanin pigmentlerine zarar vermeden geçer ve kıl köküne etkili bir şekilde ulaşır. Esmer ve bronz ciltlerde doğru cihazı kullanmak bu yüzden çok önemlidir. Soğutucu özelliğiyle yapılan işlemlerin acısız ve konforlu geçmesini sağlar. Bu yüzden cilt renginizin koyu olması yaz aylarında lazer epilasyon yaptırmanıza engel değildir.

 ND-YAG LAZER BAŞKA HANGİ AMAÇLA UYGULANABİLİR?


  • Batık, kıl dönmesi gibi şikayetlerin giderilmesinde 
  • Cildin farklı bölgelerinde ortaya çıkan, görünür kılcal damarların tedavisinde ve  spider damarların sebep olduğu kırmızı görüntünün tedavisinde kullanılmaktadır.


Hiç yorum yok: