15 Ağustos 2016 Pazartesi

Dikkat! Havuzlar Cilt Mantarı Riskini Arttırıyor

      DİKKAT HAVUZDA TEHLİKE VAR !
   Sizi ve çocuklarınızı yüzme havuzlarında ne gibi tehlikelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazı tam size göre.
    Bulaşıcılığı yüksek olan mantar hastalıkları sıklıkla havuz, hamam, sauna ve spor salonları ve yatakhane gibi ortak kullanılan alanlarda, kişiden kişiye geçebiliyor. Yaz aylarında nem miktarının artmasıyla birlikte mantar hastalıklarında artış görülüyor.

   Mantar  Hastalığından Kaçınmak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

     Bir insanın duş almadan önce havuza girerse ortalama 8 tona kadar yakın suyu kirlettiğini biliyor musunuz? Bu nedenle suya girmeden önce cildinizi  temizlemeniz çok önemlidir. 
Havuza girmeden önce bone kullanarak kulaklarda ve saç derisinde oluşabilecek egzema ve pişik görünümlü cilt sorunlarına engel olabilirsiniz. Havuzdan çıktıktan sonra kurulanmalısınız. Çünkü uzun süren ıslaklık mantarın çoğalmasına uygun ortam yaratır. 

Yüzme için tercih edeceğiniz havuzun başında yemek yenilen ve sigara içilen herhangi bir yerin olmamasına özen göstermelisiniz. Bu tip yerlere bakterilerin taşınması daha kolay olmaktadır. Hijyeninden şüphe ettiğiniz hiçbir havuza girmemelisiniz. Ayrıca yaz aylarında terlemeye neden olan ve buharlaşmaya izin vermeyen sentetik iç çamaşırları ortak kullanılan terlikler, plastik içerikli ayakkabı ve dar giysilerden uzak durmalısınız.
    Her ne kadar önlem alınsada bazen bu mikroskobik canlılara teslim olabiliyoruz. Mantar,  uçuk gibi cilt rahatsızlıkları, cildinizin bir kısmında gözükmeye başladığında (kızarıklık, kaşıntı, renk değişikliği v.bzaman kaybetmeden dermatoloğunuza başvurmalısınız.
    
  

Hiç yorum yok: