13 Şubat 2014 Perşembe

Vücudunuzdaki Sivilceler Size Ne Söylüyor?

Bölge 1- Hormonlar: Boyun bölgesinde akneler, hormonların yoğun salgılandığını gösterir. Diğer seçenekler; stres ya da aşırı şeker tüketimidir. En basit değerlendirilebilecek diğer ihtimallar;  sıkı yakalı gömlek ya da cilde doğrudan temas eden giysiler giymeniz ya da yağlı saçların cilde sürekli temasının olmasıdır.
Bölge 2&3- Stres: Omuzlarda akne, yoğun stres altında olduğunuzdur. Diğer alternatif; çanta askınızın omzunuza sürtmesi olabilir.
Bölge 4- Sindirim Sistemi: Nefes almayan  giysiler (polyester veya naylon gibi)  giyiyor olabilirsiniz. Mantar enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz( Akne tedavilerine yanıt vermeyen göğüs bölgesinde  beyaz noktacıklar) ya da alerjiniz olabilir.  Tüm bu alternatifler sözkonusu değilse, gögüste akne; kötü beslenme alışkanlıklarını, yanlış uygulanan diyetleri, aşırı baharatlı yiyecekleri ve düzenli soğuk içecekler tükettiğiniz gibi sindirim sorunlarını işaret eder.
Bölge 5-6- Vitamin Seviyeleri: Kolların dış kısmında kıl folikülü çevresindeki deride kalınlaşma; tavuk derisi görüntüsü “keratozis Pilaris” olarak adlandırılabilir.  Bu durum dolaşım yetersizliğine neden olur. Salisilik asit içeren nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, beslenme düzeninizde vitamin alımlarınızı, seviyelerinizi kontrol ettirmeniz gerekebilir.
Bölge 7- Kan Şekeri Seviyesi: Bu alanda çok az yağ bezleri vardır. Nadir akne şikayeti ortaya çıkar. Genellikle problem; çok dar giysilerden ya da yüksek kan şekerinden doğabilir.
Bölge 8- Hijyen: Kasık veya pelvik bölgede,  ağda ve tıraş sonrasınde, batıklar ve kıl kökü problemleri oluşabilir. Yetersiz kişisel hijyen rol oynayabilir. Daha endişe verici olsa da, bu belirtiler, siğil veya STD belirtisi olabilir (özellikle  bu problemlerde,  kaşıntı, sızı  ya da 3-4 gün sonra iyileşme belirtisi görünmüyor ise).
Bölge 9&10- Cilt Hassasiyeti, alerjiler: Uyluk ve üst bacaklardaki  akne; genellikle vücut losyonları, duş jelleri, çamaşır deterjanı, yumuşatıcılardan dolayı  cildin bir reaksiyon olarak karşımıza çıkar. Bacakların arkalarında, tıraş ya da ağda sonrası kıl dönmeleri ilave faktör olarak eklenir . En iyisi, salisilik asit (BHA) ve glikolik asit (AHA) içeren bir temizleyici ile duş alınmalı,  hassas, komedon oluşturmayan bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir.
Bölge 11&12- Sinir ve Sindirim Sistemi: Vücudun sıklıkla bu bölgesinde oluşan akneler,  alerji, aşırı terleme, egzersiz sonrası duş alınmaması gibi nedenlerle ortaya çıkar. Çok sıkı ve hava almayan giysiler, sırt çantası askıları, saç ya da vücut bakım ürünleri , çamaşır deterjanı, yumuşatıcıların içeriğindeki maddelerin tahriş etmesine bağlı olabilir. Tüm bunların dışında; kızarmış ve yüksek kalorili yiyecekler, yetersiz ve dengesiz uyku düzeni de değerlendirilmelidir.
Bölge 13&14- Sindirim Sistemi: Kalça üzerindeki sivilceler için 3 temel nedeni: Kirli ve nefes almayan çok sıkı giyecekler, aşırı kuru cilt ve çok soğuk içecekler ve çok fazla baharatlı yiyecekler içeren kötü beslenme düzenidir. İşe beslenme alışkanlıklarınızı, nemlendiricinizi ve giysilerinizi pamuklu çamaşırlarla değiştirerek başlayabilirsiniz.

"Face Mapping" gibi, vücudun da bazı işaretlerini anlayabiliriz; ancak cildinizle ilgili bir şikayetiniz var ise en doğru yöntem bir "dermatoloğa" başvurmanız olacaktır. "Body Mapping" tedavi sürecinizi belirlemez. Tahliller ve genel sağlık durumunuzun kontrol edilmesi gereken bir durumda olabilirsiniz. 

Sağlıklar Dileriz.



Hiç yorum yok: