22 Şubat 2014 Cumartesi

DİKKAT! Işıldayan bir cilt için gerekli olan 5 VİTAMİN....


Vitaminler bağışıklığınıza ve kemiklerinize çeşitli faydalar sağlar. Parlayan bir cilt için 5 VİTAMİN önerimize mutlaka gözatın... 

1)Vitamin C: Vitamin C, anti-aging cilt bakımınız için anahtardır. Cilt tonu  düzensizliğini ortadan kaldırırken, serbest radikallerle mücadeleye yardım eder, gerginlik ve parlaklık sağlar. C vitamini içeren serum ya da nemlendirici arıyorsanız; havayla teması olmayan ürünleri tercih etmelisiniz. C vitamini, özellikleri sebebiyle hava temasında stabil kalmaz. C vitamininin en iyi kaynakları; papaya, kırmızı biber, brokoli, lahana, portakal, çilek, ve karnabahardır.


2)Vitamin A:  Genellikle retinol olarak adlandırılan bu vitamin neredeyse tüm topikal akne ilaçlarda bulunur. Yeni hücrelerin cilt yüzeyine itilmesini ; dolayısıyla cildin yenilenmesini sağlar. İyi bir hücre yenileyicidir. A vitamini cildi sıkılaştırır, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Fakat retinol tatlı sert bir içeriktir; kullanımında dikkatli olması gerekir. Cilt yenilenirken,en az 30 SPF losyon  düzenli olarak kullanılmalıdır. Tatlı patates, havuç, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kavun, marul, ve kuru kayısı gibi yiyecekler, bu vitaminin iyi kaynaklarıdır.

3)Vitamin D:  Vücudumuz doğal olarak  bu vitamini üretebilmek için, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmalıdır. "Günışığı Vitamini" olarak da adlandırılır.  Yapılan araştırmalara göre, ciltte yeterli D vitamini, akne problemini minimize etmek, elastikiyeti artırmak, kollajen üretimi ve ışıltısını artırmak için faydalıdır. Bu vitamin somon, zenginleştirilmiş tahıllar, süt, yumurta, mantar, ve ton balığı gibi gıdalarda bulunur.

4)Vitamin E:  Bu vitamin cildinizi nemli tutmak için gereklidir. serbest radikallere karşı korumak ve cildinizi onarmak için bilinen iyi bir antioksidandır. Vücudumuz doğal olarak E vitamini üretebilir.  7 gün E vitamini açısından zengin bir gıda tüketen kişilerin, cilt yüzeyinde E vitamini salgılandığı belirlenmiştir. Bu durum cildin yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturur. E vitamininin uzun süreli kullanımında bazı reaksiyonlar bulunmuştur; bu nedenle doktor kontrolünde besin takviyelerinin alınması gerekir. Hekiminizle görüşmeden E vitamini takviyesi almanız tavsiye edilmez. Ispanak, fındık, avokado, karides, zeytinyağı ve pişmiş brokoli bu vitamin açısından zengindir.


5)Vitamin K: Gözaltı halkalarına veda edebilirsiniz. Çoğunlukla göz altı şişliklerinin sebebi, kan dolaşımı bozukluğudur. K vitamini, kan dolaşımını düzenler, kan pıhtılaşmasını kontrol etmede yardımcıdır, Topikal (krem) olarak kullanılması da göz altı şişlikleri için idealdir. Retinol ile birlikte de göz altı kremlerinde karşınıza çıkacaktır. Bu vitamini; lahana, ıspanak, brokoli, kuşkonmaz, ıspanak, brüksel lahanası ve kara lahana tüketerek alabilirsiniz.

  


Hiç yorum yok: