17 Ekim 2012 Çarşamba

Yüzümü mükemmel görmek istiyorum; pürüzsüz, lekesiz, sıkı hatta kusursuz...

Çok değerli bir dostum, Türkiye dışında yaşıyor. Benim çocukluk arkadaşım. Muhteşem bir kişiliktir; güzel olanı sever, güzelleştirmek için de elinden gelse herşeyi yapar:) Bugün bana bir soru iletti. Aslında çok haklı bir soru bu! O kadar çok alternatif güzellik uygulamaları var ki... daha az acılı, daha kısa süren, seanslarca gitmesi gerekmeyen. Haklı tabiki, bunların aksini kime sorsak "aman uğraşamam o kadar" diyecektir. Türkiye teknoloji aşığı bir ülke; nerdeyse dünya ile aynı anda ilerliyoruz. Hangisi ne yapar öğrenemeden, yenisi çıkıyor ve yeniye olan ilgimiz(atalarımızda böyle miydi??) merakla ve mutlulukla "evet aradığım buymuş" dercesine koşturuyoruz. Ama bazen boğuluyoruz..Ben boğuluyorum... maymun iştahlı gibi geliyorum kendime:)

Neyse; cildin yaşlanmayla mücadelesi, güzel görünümü, eşit cilt tonu yakalama mutluluğu için bugün bir araştırmamı yayınlıyorum. Lazerler, dolgular, radyofrekanslar, dermaterapiler, ultrason tedavileri derken; son trend ULTHERAPY by ULTHERA ile CO2 Fraksiyonel Lazer ne yapar, ne yapmaz; size hangisi uyar sorulanızı belki cevaplayabilirim. Ben çevirileri yaparken çok keyif aldım. Kaynaklar tamamen orjinalden çeviridir ve hekimin kim olduğu ve söyledikleri hakkında bilgileri alıp, araştırmanıza isterseniz devam edebilirsiniz. Hatta lütfen benimle de paylaşın... sevgiler

Philadelphia Facial Plastic Surgeon
Her iki cihaza da sahibim; Fraxel onarım lazeri(CO2 lazer) ve Ultherapy. Bazı hastalarda her iksini kullanma durumum da oldu. Her iki cihaz aslında farklı şeyler yapar. Cilt kırışıklıkları, yara izleri ve güneş hasarı nedeniyle oluşan lekeleri,ciltte pürüzlü görünümü CO2 fraksiyonel lazer ile tedavi edebilirsiniz. Ultherapy yüz kaldırma ve sarkmalarda kullanılır. Fraxel lazerlerde cildi sıkılaştırır. Fakat ultherapy daha derin katmanlara kadar sıkılaştırma amaçlı çalışmaktadır. Aslında tamamlayıcı işlemlerdir; kombine edilebilecek hastalarda mükemmel sonuçlar verir.
Los Angeles Facial Plastic Surgeon
Ulthera, gıdık, yanaklar ve boyun sarkmasını tedavisi için iyidir. Ulthera,  ultrason ısı enerjisi ile cildin altkatmanlarını hedefler. Fda onayı sadece yüz de sıkılaştırma ve kas kaldırma içindir. Fraxel kırışıklıklar için daha iyi bir seçenektir ve gözenekleri sıkılaştırmada daha yüzeyel tedavi eder.  (gerçi gözenek tedavilerinde Ulthera ile de sonuçlar alabilirsiniz) . Bu iki tedaviler birlikte, hatta aynı tedavi ayarı (Ulthera önce Fraxel) kullanılabilir. Tedavi eden hekimin dikkatle seçilmesi ve  sanatsal vizyonundan emin olmanızı paylaşmak isterim. İyi şanslar  Dr. P
New York Oculoplastic Surgeon
Enjekte edilebilir dolgu maddeleri ile lifting etkisi yaratılabilir ve göz altındaki boşlukları doldurmak için kullanılabilir; yani yeniden şekillendirmede rahatlıkla kullanılabilir. Bazı Radiesse ve Sculptra gibi kolajen uyarıcılar ile bazı cilt dokusunu artırabilirsiniz. Yüzeysel cilt uygulamalarına gelince,, IPL (yoğun Pulse Light) tedavisi gözenekleri, lekelenmelere, renk değişikliği ve kırmızı kılcal damarlar için iyi bir tedavidir.  Nasıl bir kırışıklık tedavisi yapacağınız da kullanılan fraxel türüne bağlıdır.  40 yaş için, enjekte edilebilir dolgu maddeleri ile bir cilt tedavisi düşünmek kolay ve iyi bir seçim olabilir. Derin bir lazer gerektirmeyebilir. Başka soyucu uygulamalarla enjeksiyon uygulamaları birleştirilerek ulthera etkileri sağlanabilir.

Paradise Valley Dermatologist

Fraxel cilt yenileme için bir araçtır ve Ultherapy sıkılaştırıcı bir araçtır. En iyi sonuçlar kesinlikle  için birlikte kullanılabilir. Eğer yüzey iyileştirme hedefiniz varsa (gözenek boyutu, doku, renk, yüzeysel çizgileri)  Fraxel uygulamaları seçmelisiniz. Cilt sıkılaştırma önemliyse ultherapy ile başlayabilirsiniz.

Houston Plastic Surgeon

ULtHERA Cilt Tedavisi Etkisi Ne Kadar Sürer?
Ultherapy süresi, bireyler arasında değişir ;cildinizin başlangıçtaki elastikiyet derecesi ve cildinizi nasıl koruduğunuz gibi detaylara bağlıdır. Çoğu kişi bir yıl içerisinde gelişmeyi görecek ve yukarıdaki faktörlere bağlı olarak zaman süreci değişecektir. Genç bir cilde sahip ve iyi cilt bakımı gören bireylerde bu süre uzayacaktır.. Ultherapy olsun veya olmasın ; sert çevre koşulları, yoğun sigara tüketimi, aşırı güneşe maruz kalma bibi yaşlanmayı hızlandıran her faktör bu uygulamanın etkisini de azaltacaktır.  Pratikte ben genellikle Ultherapy ile diğer doku katmanları üzerinde çalışan diğer yöntemleri birleştiririm. Bunlar, lazerler ve yaşlanma sürecinde kaybolmuş kısımları değiştirmek için kullandığım dolgu maddelerini içerir.  Multi-modal bir anti-aging yaklaşım her zaman tek bir yönteme göre daha güçlü bir sonuç verecektir.

Hiç yorum yok: