28 Ekim 2012 Pazar

Özlem nihayet iyileşti

Sevgili Özlemin kilo aldığını düşünürken; aslında kasık fıtığı olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Keşke sadece kilo almış olsaydı! Ameliyat için gün aldığında doktoru 1 gün önceden hastaneye yatması gektiğini söyledi. Ertesi sabah, hepimiz merakla elimizde telefonlar aradık; Özlem koridorlardaydı? Ertesi güne kaldı. Biz yine birtelaş ne olduğunu merak ederken; Özlem yan yataktaki bayanla çoktan samimi muhabbetlere girmişti... Tam 7 gün geçti; ameliyathaneye almaya nihayet karar vermişler. Peki noldu; özlemin ameliyat şeklinin değişmesine karar verildi; anestezi beklerken bir doktor kendine şunu sordu:
- Özlem Hanım, normal şartlarda ameliyat yaparsak kesi uzunluğunuz büyük olacak; en iyisi kolonoskopi yapalım; siz ne dersiniz? 
Ne diyecek, tabiki biran önce şu ameliyat işi bitsin, hadi hemen yapalım...
Bu hikaye gerçekten bitmez, hemen yapılması mümkün değildi ve malzemelerin siparişi gerekiyordu. Malzemeler(?) geldikten sonra haber verdiler ve 10 gün sonra sil baştan bu macera yeniden başladı.

Ameliyat olmanın zorluğunu geçtim; masadan bir telaş kalkmak daha da zor! Nihayet bu hayatın böyle bir tecrübesini de geçiren Özlem iyileşti ve artık aramızda:) Ekibimizin bir parçasının yokluğu ne kadar zormuş. İnşallah böyle kötü tecrübeler yaşamayız;
"Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz" demişti Atam. Şartlarımız hala iyileşmede olsa da çok değerli hekimlerimizin ve herkesin kurban bayramı, Cumhuriyet bayramı kutlu olsun...

Hiç yorum yok: