9 Ocak 2017 Pazartesi

BOTOKS Yaptırmasam; Botoks etkili Krem Sürsem İşe Yarar mı?


Botoks için önce, halk dilinde kullanılan ismini tanımlayalım:

Botoks( Botox) yılan zehiri midir?

HAYIR... Botoks, Botulinum Toxin kelimesinin kısaltmasıdır. Clostrudium Botulinum adındaki bir bakteriden elde edilen ilaçtır demek daha doğru olur. Bu toksin, laboratuvarlarda, ileri teknolojiler kullanılarak üretilir. Hayvansal kökenli değildir, yılan zehri demek tamamen yanlış olur. 

Botoks yaptırmasam, bu etkiye sahip olduğu söylenen kremleri sürsem?

HAYIR...kremlerin emilim oranları çok yüksek olsaydı; hyaluronik asit için de enjeksiyon yapmaya gerek kalmazdı. Nemlendirme amacı ile kullanılan ürünlerin de yaklaşık %10 oranında cilt altına geçebildiğini biliyoruz. Nano teknoloji ürünlerde bu oran daha yüksek; ancak botoksun yarattığı etkiyi bulmak neredeyse imkansızdır. Bu etki 24 saat için geçerli olabilir ya da botoks uygulamasının etki süresini arttırmada destek olabilir. 
Botoks kas içine enjekte edilir; bir kremin kas içine geçmesi mümkün değildir. Botoks ile )-(genellikle) yüzün üst bölümündeki dinamik kasların dinlendirilmesi ve kırışık oluşumun engellenmesi sağlanır. Uzun yıllardır tıpta farklı tedavilerde kullanılan botoks, kozmetik alanda kullanımı haricinde; aşırı terleme tedavisinde, migren tedavisinde, aşırı diş sıkma(çene kasma) tedavisinde, bazı yüz asimetrilerinin düzeltilmesinde kullanılmaktadır. 

Hiç yorum yok: