16 Kasım 2013 Cumartesi

Ciltte ROLLER Tedavisinde DİKKAT Edilmesi Gerekenler

Dermaterapi-Ciltte Roller Uygulaması

"Dermaroller uygulaması hakkında birçok yazı okudum ve çok araştırdım. Bu nedenle bende sipariş ettim sanırım ortalama 4-5 ay boyunca kendi kendime uygulama yaptım tarif ettikleri gibi. Fakat cildimde belirli bir düzelme görmedim kesinlikle. Bu arada cildimde sivilce izleri (Leke Değil ) ayrıca yağlı bir cildim olduğu için gözeneklerim çok belliydi."

Bu cümleler, gerçekten bunu yaşamış bir bayana ait. Yazısında, "başkalarının da aynı hataları yapmaması için paylaştığını" ekleyince, ben de bu hikayeden bir alıntı yapmak istedim. Bayan X'in dermaroller tedavisi, bu işlemi evde uygulamayı bırakması ve bir hekimin ellerine teslim etmesi kararıyla devam ediyor ve sonrasında dermatolog ek tedaviler de uyguluyor. Sonunu merak edenlerle paylaşayım: Mutlu son:)

Roller tedavileri çok farklı amaçlarla kullanılabilmektedir. Roller; bir tambur üzerine farklı teknolojiler kullanarak saplanan 0,25mm den 2,5 mm e kadar iğne ölçülerine sahip bir araçtır, diyebiliriz.
Kullanmak isteyen internetten ya da eczanelerden kolayca bu ürünleri satın alabilir.
* Kişi kendi kendine roller yapmalı mıdır?
* Her tür roller aynı amaca hizmet eder mi?
* Tercih kriterleri ne olmalıdır?
* Uygulamayı hekim mi yapmalıdır?
* Güzellik Salonlarında Estetisyenlere güvenebilir miyim?

Roller Tiplerini bir sonraki yazıya ekleyeceğiz. Roller'ın hekim tarafından uygulanmaması durumunda neler olabilir?


*Roller uygulaması, başlığın tipine göre bazı protokoller içerir. Doğru uygulanmayan  roller, cildi çizerek, yerine izler bırakabilir.
*Her bir uygulamadan sonra dezenfekte etmek için izlenmesi gereken yollar vardır. Roller zemin malzemesi ve iğne malzemesi farkları dezenfeksiyon işleminin de farklı olmasını gerektirebilir.
*Cilt; uygulama sırasında enfeksiyon kapabilir; cilt enfeksiyonlarının tedavisi çok da kolay olmayacaktır. İyileşme süreci uzundur.
*Roller Tedavileri  sonrasında, sıkça göz enfeksiyonları duyuyoruz; roller göz kapaklarına asla uygulanmaz, tecrübesizce göze yakın çalışmak da risklidir.
*Roller'ın cilt yüzeyinde kaymasını sağlamak gerekebilir, bunun için kullanılması gereken serumlar ya da kremler farklı içerikli malzemelerdir.
*Aynı aparat, dezenfekte edilse bile farklı kişilerde kullanılmamalıdır. (özellikle evde kullanılanlar)
*Roller üzerinde kaç tane iğne olmalıdır? Farkları nelerdir?
*Roller iğnelerinin kesim şekli nasıl olmalıdır? Kesim farkı uygulamayı nasıl etkiler?

Roller bir tedavi aracıdır. Kullanılması gereken iğne ölçüleri ve iğne sayılarını teknik olarak herkesin bilmesi beklenemez. Bu nedenle, bu tedaviyi uzmanına bırakmalısınız.


Hiç yorum yok: