1 Kasım 2013 Cuma

"Beautiphication" Pi Sayısı İle Güzelleşme

Merhaba;
Allergan Medical Aesthetics Academy toplantılarından birisi 31.10.2013 tarihinde İstanbul'da yapıldı. Dermatoloğumuz Sibel Akıncı toplantıya katıldı. Yeni jenerasyon hyaluronik asit ve mükemmel güzelliğe ulaşma çabasında allergan firmasının paylaştığı güzel bir yazıyı sizinle paylaşmak istedik.

"Dünyaca ünlü Kanadalı plastik cerrah dr. Arthur Swift, kendi geliştirdiği "Beautiphication" yaklaşımı ile Rönesans sanatçılarının eserleri yaratırken kullandığı tekniği kullanarak kadınların yüzündeki "Altın Oran"ı ortaya çıkarıyor...Bilindiği gibi matematikte 3,14 sayısına karşılık gelen ve bir dairenin çevresinin çapına bölünmesinden elde edilen pi sayısı var. Altın oran da, tıpkı "pi" sayısı matematikte 1,618'e eşit olan bir sayıya verilen addır. Evrende yer alan bütün güzel şeylerde bu altın oranı görebiliyoruz.... Doğada bulunduğu ve tanrı tarafından oluşturulduğu için bu orana "İlahi Oran" da deniliyor. beautiphication da bu nedenle Pi sayısı ile güzelleştirme anlamına gelmektedir.
Altın Oranı, cerrahi olmayan estetik girişimlerle nasıl yakalıyorsunuz?
-Burada yeni jenerasyon yüz dolgu ürünlerinden ve Botox dan yararlanıyorum. Botox, çizgilerin yumuşamasını sağlıyor. Gerektiğinde kaşın konumunu doğru bir noktaya getirmemize yardımcı oluyor. Dudakların aşağı doğru sarkmasını düzeltiyorum.
-Her kadın kendi güzelliği içinde değerlendirilmeli. Başkasına benzemeye çalışmak ya da benzetmek değildir amacı. Yani her kadının kendi güzelliğini ortaya çıkarıyoruz. Kaşlar, yanakların apex noktası, dudaklar, yüzün kontürü nasıl olmalı? Bu soruların yanıtını kaliper ölçümleri veriyor. Matematiksel oran sayesinde ideal ölçülere ulaşılır. Kişinin zaten sahip olduğu altın oran bulunarak, küçük müdahalelerle ideal güzelliği ortaya çıkarılabilir."

Hiç yorum yok: