22 Nisan 2016 Cuma

Kadın Ve Erkeğin Cildinde, Yaşlanma Süreci Farklı mıdır?




Cinsiyetler arasındaki farklılıklar , konu cilde geldiğinde de devam eder.  




 Kadın ve erkek cildi arasındaki farklılıklar derinlerde, yapısal olarak yağ ve dermis katında başlar.Kadınlar erkeklere oranla daha ince cilde sahiptirler, Testesteron erkeklerin derisinin kalın olmasına neden olur. Ek olarak kadınların yağ bezleri erkeklerinkinden daha az yağ salgılar ; Bu yüzden kadınların kuru cilde sahip olması daha muhtemeldir.

  Yaşlanırken kadın ve erkek arasındaki cilt farklılıkları belirginleşir. Orta yaş sonunda , erkekler testestoron , kadınlar da östrojen kaybederler. Bu durum ciltlerin daha kırılganlaşması ve incelmesi sonucunu verir. Kadınlar menopoza girdiklerinde östrojen düzeyleri düşer bu da, cildin daha ince daha kuru olmasına yol açar.

Bu değişimleri kadın cildini nemli tutmanın ve suyu emmesini sağlamak ne kadar önemli olduğunu gösterir. Bunu en iyi yapmanın yolu nemlendirici kremi banyodan hemen sonra, suyu içeride tutmak için cildiniz henüz nemliyken uygulamaktır.

  Kalınlığı sayesinde erkek cildi, daha az bakıma ihtiyaç duyar, bu yüzden erkekler ciltlerini daha garanti altında görürler. Bunun anlamı, pek çok erkeğin kendilerini açıkça ihmal ederek kırışıklıklara ve kuru cilde sahip olmaları demektir. Bu yüzden erkeklerin, kadınlardan daha çok deri kanserine yakalandığı bir gerçektir.

Erkeklerin, kadınlar kadar ciltlerine dikkat ettiği günler dileriz...

Hiç yorum yok: