1 Şubat 2016 Pazartesi

40-50 yaşlarda cilt bakımı planınız nasıl olmalıdır?

40-50 yaşlarda cilt bakımı planınız nasıl olmalıdır?
Kırışıklık kremleri, göz çevresi serumları ve diğer anti-aging ürünler, yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Size uygun, etkili bir anti-aging bakım planı, sağlıklı yaş almanızı sağlarken, doğru bakım alışkanlıkları kazanmanıza da yardımcı olacaktır.

Sağlıklı Cilt Bakım Alışkanlığı size şu faydaları sağlar:
  • Zamanla oluşabilen cilt lekelerini önler
  • Cilt sıkılığını daha uzun süre korumanızı sağlar
  • Belirgin çizgileri, kırışıklıkları azaltır
  • Parlak ve genç görünen cilt görünümü sağlar
  • Cilt kalınlaşmasını engeller
Siz de kendi bakım planınızı oluşturabilirsiniz. Tavsiyelerimiz uyarak, sağlıklı alışkanlıklar ile cildinizin sağlığını korumaya devam edin:
Anti-aging Cilt Bakım İpuçları:
  1. Cildinizi daima güneşten koruyun: Güneş koruması, her anti-aging cilt bakım planının temelini oluşturur. Güneş ışınlarının cildimizi daha hızlı yaşlandırdığı kanıtlandı ve bu etki “Fotoyaşlanma"  olarak tanımlandı. Güneş ve diğer zararlı UV ışınlarından cildi korumak için yapmanız gerekenler:
    • Zararlı Güneş Saatleri: Gölgenizin kendi boyunuzdan kısa olduğu 10:00-14:00 saatleri arasında mutlaka gölgede olun.
    • Giysiler ile korunun: Geniş kenarlı şapka, pantolon, uzun kollu giysiler kullanmanız, doğrudan güneş ışığından korunmanızı sağlar. Güneş gözlükleri, göz çevresi ince çizgilerin oluşmasını engellemeye yardımcıdır.
    • Dışarı çıkmadan önce Güneş Koruyucu Kreminizi sürün: Giysilerin kapatamadığı bölgelerde güneş koruyucular kullanmalısınız. SPF 30 ( ya da daha yüksek) ve suya dayanıklı güneş koruyucular tercih edin.

    2. Solaryum’un zararlarını unutmayın: Güneş, solaryum ve güneş lambaları zararlı                ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalmanız, cilt yaşlanmanızı hızlandırır.
  1. Hergün düzenli nemlendiricinizi kullanın: Yaş aldıkça, cilt daha kuru olur. İnce çizgiler ve kırışıklıklar belirir. Nemlendiriciler, ciltte azalan nemi sağlar ve ona daha genç bir görünüm verir. En iyi sonuçlar için, bir yüz nemlendirici, vücut nemlendirici ve dudak balsamı kullanın.
  2. Günde 2 kez cildinizi temizleyin:  En iyi sonuç için, ılık su ve sabun içermeyen, hafif bir temizleyici kullanmalısınız. Cildi ovarak temizlemekten kaçının. Size uygun peelingler ile daha nazik arındırma yapabilirsiniz.
  3. Sigarayı bırakın: Tütün dumanı içerdiği toksinler ile cilde belirgin etkiler bırakır. Bu etkiler; donuk ve kuru cilt, ciltte sıkılık kaybı, ince çizgilerin artması yönündedir.
  4. Sağlıklı beslenin:  Sağlıklı bir diyet (beslenme), sağlıklı bir cilde teşvik eder. Meyve ve sebze, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar tüketmeniz faydalıdır.
  5. Yeterince uyuyun:  “Güzellik uykusu” gerçekten önemlidir. Uyku, vücudunuzu yenilemek için gereklidir.
Eğer planında anti-aging cilt bakım ürünleri dahil etmek istiyorsanız, dermatologların dikkatle sizin için seçtiği ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok: